top of page

Jacob Van Durme (°2003) begon op zijn 16e  zijn hogere opleiding bij Judith Ermert aan de School of Arts in Gent. Vanaf 20-21 zit hij als Jong Talent in de klas van Jeroen Reuling aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij nu aan zijn bacheloropleiding bezig is.

In de voorbije jaren kreeg hij de kans masterclasses te volgen bij o.a. Gary Hoffman, Marcio Carneiro, Andreas Brantelid, Justus Grimm, Alexandr Khramouchin, en Jerôme Pernoo en David Waterman

In januari 2019 won Jacob Van Durme de publieksprijs voor de Canvas-wedstrijd Speel het Hard. In hetzelfde jaar was hij finalist van de VLAMO wedstrijd in deSingel. In het voorjaar 2020 nam Jacob deel aan de Breughel Muziekwedstrijd en de Edmond Baert cellowedstrijd. Op het moment dat deze bio geschreven wordt, zit Trio Malatya in de finale van De supernova wedstrijd en de halve finale van de Big litle music competition. Trio Malatya is een vast klarinet trio waar jacob in speelt, samen met Yassine en Taha Posman. Als ensemble treden ze regelmatig op.

 In 2020 werd hij opgenomen in de selectie van RCO Young, het jeugdorkest van het Concertgebouworkest in Amsterdam. Twee keer nam Jacob deel aan de internationale kamermuziekstage van musica mundi.

Jacob Van Durme was te gast als jong talent in de  Arte Amanti concertreeks van 2019, 2021 en 2022.

bottom of page