top of page

Taha Posman is geboren in Gent, in het muzikale tumult van de Rode Pomp, als tweelingbroer van Yassine Posman.
Hij volgt momenteel zijn master klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Boyan Vodenitcharov en Hans Ryckelynck.

Zijn eerste lessen piano kreeg hij van Timur Sergeyenia, om dan in de klas van Elisa Medinilla in de muziekschool De Poel terecht te komen. Daar  studeerde hij op zijn zeventiende af met als eindexamen een uitvoering van het Tweede Pianoconcerto van Dmitri Shostakovitch, met het symfonisch orkest Sonores, o.l.v. Joeri van Hove. Hij heeft ook proeflessen en masterclasses gevolgd bij Alessandro Cervino,  Jan Michiels, André De Groote, Tamara Atschba, Valentina Igoshina en compositielessen bij Daan Janssens en Lucien Posman.

 

Als begeleider werkte hij al meerdere malen samen met de koren Amaranthe en Saevus, onder leiding van Johannes Dewilde. Met Saevus begeleidde hij in April 2023 een koordirectiemasterclass met Yuval Weinberg.

Verder is hij ook de pianist van Trio Malatya, met klarinettist Yassine Posman en cellist Jacob Van Durme, waarmee hij sinds 2022 samen speelt en lessen heeft gevolgd bij onder andere Thomas Dieltjens, Eddy Vanoosthuyse, David Waterman en Diana Kettler. Samen met zijn triogenoten werd hij finalist van de BigLittleMusic Competition van de Bijloke en won hij de eerste prijs en de publieksprijs van de Supernovawedstrijd van Klara.

 

Hij is ook al twee jaar dirigent van gemengd koor Novecanto, waar hij het hedendaagse en 20ste eeuws repertoire mee verkent. In Juni 2023 studeerde hij reeds af voor koordirectie bij Johannes Dewilde.

bottom of page