top of page

Het is onduidelijk wanneer Yassine Posman begon aan zijn muzikale reis, maar het startte in ieder geval vroeg in de toen bloeiende concertzaal van de Rode Pomp in Gent. Vanaf hun vijfde levensjaar kregen hij en zijn tweelingbroer Taha lessen notenleer, viool en piano. Kort daarna werd hij verliefd op de klarinet waardoor hij in de klas van Severine Sierens belandde op AMWD de Poel. Daar volgde hij naast klarinet ook hogere notenleer en koordirectie bij Johannes Dewilde, (bij wie hij in juni 2023 afstudeerde) en hogere notenleer bij Patrick Debrabandere. Hij nam toen ook samen met zijn broer zeven jaar op rij deel aan de Nadar Summer Academy, waar hij onder begeleiding van Dries Tack uitvoerig in contact kwam met hedendaagse muziek.

Na frequent hier en daar op te treden in zowel kamermuziek als orkestcontext, besliste hij op de valreep om eventuele ambiIes om industrieel ingenieur te worden overboord te gooien en schreef zich in bij de klas van Eddy Vanoosthuyse en Danny Corstjens in het Koninklijk Conservatorium van Gent. Daar startte hij na een bachelordiploma met grootste onderscheiding zijn Master ook nog in Gent bij Vanoosthuyse en Corstjens.

Hij speelt sinds 2022 samen met Jacob Van Durme (cello) en Taha Posman (piano) in het Trio Malatya waarmee hij na lessen en masterclasses van David Waterman (IMUSE Enghien), Thomas Dieltjens, Eddy Vanoosthuyse en Boyan Vodenitcharov de Supernovawedstrijd won met zowel de eerste prijs als de publieksprijs, en finalist werd van de BigLittleMusic Competition.

Voor klarinet volgde hij masterclasses bij Benjamin Dieltjens, David van Maele, Sharon Kam (Musica Mundi Festival), Philippe Cuper, Pascale Moragues, ...
Hij is ook actief in het Gents Universitair Symfonisch Orkest (GUSO) en kreeg sinds kort de 1ste klarinetpupiter aangewezen in het Mahler Student Festival Orchestra (MSFO), een initiatief van Jappe Dendievel. Ook met andere orkesten speelde hij al samen, zoals La chapelle sauvage, Vox Mago orkest, Symfonisch Orkest Conservatorium Gent, Musica Mundi Orchestra, ...

Doorheen de tijd heeft Yassine al verschillende keren podiumkansen gekregen van Arte Amanti (kamermuziekfestival). Ook mocht hij in oktober 2022 meespelen op de fundraiser van Arte Amanti en kreeg hij de kans om het podium te delen met gerespecteerde muzikanten zoals David Poskin, Kristie Su, Sergei redkin, Jeroen De Beer en Gina Beukes. Hij deelde in Juli 2023 het podium met Nikolay Lugansky en Mischa Maisky op het Musica Mundi Gala concert in Waterloo.

bottom of page